... a jak se to Oldovi povedlo?

11.12.2019 08:00

Olda jednoznačně nadchl. Svým pojetím a přístupem ke včelám potvrdil, že se skutečně vyplatí sledovat přírodu a učit se od ní. Jeho přednáška byla jako vždy podnětem k zamyšlení o našem přístupu ke včelám. Probrali jsme všechno možné a k naší radosti se do související dlouhé a bohaté diskuze zapojili přítomní zkušení i méně zkušení včelaři, protože společné debaty jsou vždy obrovským přínosem pro všechny. 

Omluva patří těm, kteří chtěli zkusit zdobit medové perníčky nebo odlévat voskové svíčky - kvůli množství zájemců o přednášku a omezené kapacitě prostoru nebylo možno tuto část setkání naplnit. Slibujeme, že tyto činnosti zařadíme do nejbližších následujících setkání.

Děkujeme všem, kteří donesli něco k ochutnání či degustaci a pomohli tak dotvořit příjemnou a přátelskou svátečnější atmosféru. Bylo opravdu z čeho vybírat. 

Zároveň se musíme omluvit za sice komorní, avšak stísněnější prostory. Zájem o Oldovu přednášku přesáhl prostorové kapacity, a tak na některé včelaře již bohužel nezbyly k sezení židle, lavice, ba ani schody. Olda však byl tak výborný, že všichni zůstali, přestože někteří byli nucemi celou dobu přednášky stát. Celé setkání pak skončilo diskuzním kroužkem v pozdních nočních hodinách.

Ještě jednou všem přejeme šťastné a veselé svátky vánoční, 

osobní i pracovní úspěchy v příštím roce 

a samozřejmě úspěšný včelařský rok. 

Na další setkání v roce 2020 se těší Martina a Láďa Hřebenářovi. 

A jak říká jeden náš kamarád " ... mějte se božsky"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na realizaci projektu byly poskytnuty finanční prostředky 

z rozpočtu statutárního města Plzně