Duben, ještě tak budem

30.04.2017 00:00
Tak smysl této části známého rčení nabyl letošního dubna nově silného významu. Počasí, a to nejen na horách, svým zimním charakterem zahání vše ke kamnům. V našich nadmořských výškách byl příliv zimního počasí navíc ještě obohacen více jak 20 cm vysokou vrstvou sněhu. V průběhu pondělního velikonočního odpoledne se naplnily předpovědi meteorologů a sněhový příval během několika hodin připomněl, že duben je aprílovým měsícem. Stejně tak i před posledním aprílovým víkendem sněžilo nepřetržitě dva dny. Mohutná nadílka mokrého a těžkého sněhu ohýbala a lámala špičky stromů jako špejle, a nám dokonale znesnadnil cestu na včelnice.
A co včely? V této části včelařského roku, a obzvláště při tomto průběhu aprílového počasí, hrozí akutní nedostatek zásob. Takže jsme provedli jejich kontrolu a doplnění. Štěstím pro naše včelky je, že jaro u nás není ještě zdaleka v plném proudu tak jako v nížinách, a hlavní jarní snůška (hlavně z javorů a třešní ptačích) nás ještě čeká.Tak smysl této části známého rčení nabyl letošního dubna nově silného významu. Počasí, a to nejen na horách, svým zimním charakterem zahání vše ke kamnům. V našich nadmořských výškách byl příliv zimního počasí navíc ještě obohacen 20 cm vysokou vrstvou sněhu. V průběhu pondělního velikonočního odpoledne se naplnily předpovědi meteorologů a sněhový příval během několika hodin připomněl, že duben je aprílovým měsícem. 
A co včely? V této části včelařského roku, a obzvláště při tomto průběhu aprílového počasí, hrozí akutní nedostatek zásob. Takže jsme provedli jejich kontrolu a doplnění. Štěstím pro naše včelky je, že jaro u nás není ještě zdaleka v plném proudu tak jako v nížinách, a hlavní jarní snůška (hlavně z javorů a třešní ptačích) nás ještě čeká.A co včely? V této části včelařského roku, a obzvláště při tomto průběhu aprílového počasí, hrozí akutní nedostatek zásob. Takže jsme provedli jejich kontrolu a doplnění. Štěstím pro naše včelky je, že jaro u nás není ještě zdaleka v plném proudu tak jako v nížinách, a hlavní jarní snůška (hlavně z javorů a třešní ptačích) nás ještě čeká.