Je to první sníh této sezony!

19.09.2017 00:00
Je to první sníh této sezony!
Prudkému ochlazení, které přišlo ze čtvrtka na pátek, předcházela silná vichřice. Vítr dosahoval síly až 100 km/hod, což se projevilo na všem, co stálo v cestě. Zůstala po něm spoušť jako po hurikánu v Karibiku. Všude rozfoukané větvičky, větve a celé polámané stromy. Odnesla to i naše stoletá lípa, kterou to rozštíplo vejpůl. Škoda, krásně a pravidelně kvetla. A to máme stále ještě astronomické léto. To, že se teploty dostanou v průběhu léta k nule a jinde na Šumavě klesnou i pod nulu docela často, zatím ale nikdy nesněžilo!
 
Prudkému ochlazení, které přišlo ze čtvrtka na pátek, předcházela silná vichřice. 
Vítr dosahoval síly až 100 km/hod. Zůstala po něm spoušť jako po hurikánu v Karibiku. Všude rozfoukané větvičky, větve a celé polámané stromy. Odnesla to i naše stoletá lípa, zústala rozštípnutá vejpůl. Škoda, krásně a pravidelně kvetla. 
Hodně pršelo, ve vyšších polohách padal sníh s deštěm. Na Velkém Javoru a na Plechém sněžilo! A podle kalendáře máme stále ještě astronomické léto!
To, že se teploty dostanou v průběhu léta k nule a jinde na Šumavě klesnou i pod nulu je docela časté, zatím ale nikdy v tuto dobu nesněžilo!