Prodej vyzimovaných včelstev 2024

27.01.2024 22:44

Zahajujeme příjem objednávek na vyzimovaná včelstva na rámkové míře 39 x 24. 

Jedná se o mladá včelstva prověřená letošní šumavskou zimou, s mladými kladoucími označenými matkami z našeho chovu (původ Singer).

Včelstva jsou chována v čistém prostředí, bez vlivu zemědělské činnosti, v hlubokých šumavských lesích, na stanovištích v nadmořské výšce 950 – 1000 m.n.m. Včelstva jsou devítirámková (jeden nástavek - Tachovák), ve výborné kondici, s plodem všeho stáří. Plásty jsou plně obsednuty včelami. Všechna včelstva, na všech stanovištích jsou každoročně vyšetřena na mor včelího plodu (potvrzení o vyšetření na MVP je samozřejmostí). O včelstva pečujeme v průběhu jarního rozvoje, předávána jsou v plné síle. 

Dovezená včelstva je možno rozšířit o další nástavek a při standardních podmínkách lze nasadit medník a včelstva vytočit. 

 

Expodice včestev probíhá po jarní kontrole bezvadného a uceleného kladění matek ..., obvyklý termín předání je v období okolo Velikonoc, pochopitelně v závislosti na počasí. 

 

Cena vyzimovaného včelstva rámkové míra 39 x 24, 9-rámkové včetně rozkladené označené výběrové matky 4.000 Kč.
 
Pouze osobní odběr. Obvyklý termín expedice, v pořadí podle došlých objednávek v období okolo velikonoc (v závislosti na počasí).
 
Objednávky prosím pište na email: lhrebenar@seznam.cz nebo volejte: 602 348 173.