Trvale udržitelný ekologický a přírodě blízký chov včel

11.11.2019 00:00

Zveme Vás na naše poslední setkání včelařů a zájemců o včelaření v tomto roce. Půjde tedy o jakousi tečkou za uplynulým kalendářním rokem. Pozvání letos již podruhé přijal Oldřich Vojtěch, Ing., Ph.D. Pro ty, kteří ho ještě neznají – Olda je strážce v Národním parku Šumava, lesník, biolog a včelař, žijící a včelařící v hlubokých lesích pod šumavským Poledníkem. Poutavě a s humorem přijde povyprávět o svém pohledu na trvale udržitelný ekologický a přírodě blízký chov včel, o brtích, klátech a špalcích, ale nejen o tom. Jeho vyprávění obohatí a doplní o své zkušenosti i další host, Ing. Ivan Černý.

 
Společně provedeme i zimní ošetření včel pokapem kyselinou šťavelovou.
Kdo nebude mít zájem o ukázku pokapu, může si ve vyšetřeném čase vyrobit vlastní originální vánoční svíčku pro adventní čas z forem Mariána Mečiara, které přineseme. Nezapomeňte si proto přinést malé zbytky čistého vosku (na voskové šišky je vosku třeba více). 
Alternativně lze vyzkoušet zdobení vánočních perníčků kornoutkovou technikou a vlastnoručně ozdobené perníčky ihned ochutnávat.  A aby to bylo ještě příjemnější - auto nechte doma, protože budeme degustovat speciální léčivé medové likéry z hlošinek, rakytníku, trnek, šípků, které si na Šumavě připravujeme.

Těšíme se na Vás společně s Oldou a Ivanem!

Kdy? 
Vzhledem k časovým možnostem obou hostů tentokrát mimořádně v úterý 10. prosince 2019, v obvyklém čase od 16:00 hod, v Plzni – Božkově.
Předvánoční občerstvení – káva, čaj, zákusky – bude zajištěno.
Příspěvek na občerstvení: 50,- Kč.
Donesené pochoutky jsou vítány!
Sraz jako vždy, u kapličky na návsi v Plzni – Božkově, v 15:50 hod.
Přihlášky prosím posílejte na mail: lhrebenar@seznam.cz
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na realizaci projektu byly poskytnuty finanční prostředky 

z rozpočtu statutárního města Plzně